Honorina's Bregje

Gepubliceerd op 3 oktober 2024 om 09:37

Op 9 augustus 2024 werd ons kleine wondertje Bregje geboren. Moeder Hera bleek een geboren moeder te zijn. Ook de andere honden vonden het erg interessant, zo'n kleintje. Bregje is vernoemd naar de dierenarts waar wij al jaren komen. Zij heeft ons altijd ontzettend goed geholpen en staat nog steeds dag en nacht voor ons klaar. 

 

Op naar Duitsland!

Bregje is een combinatie van onze teef Hera en de gave reu Kokayi (B-Kokayi von Bellingroth). Wij kwamen Kokayi tegen op een show in België en waren op slag verliefd. Naast zijn ontzettend expressievolle maar wel gezonde hoofd, had hij ook nog eens een super lief karakter. We raakten aan de praat met zijn eigenaren Horst en Andreas, die ook nog eens erg aardig bleken te zijn. Zij hadden wel interesse om Kokayi te laten testen. Toen bleek dat zijn gezondheidsscores goed waren, hebben wij gevraagd of we Kokayi mochten gebruiken voor ons B-nest. Een aantal keer zijn wij op en neer naar Duitsland gereden. Hier werden wij verwend met Duitse Küchen en heel lekker eten. De dekking lukte en we konden tevreden naar huis. Een maandje later was op de echo onze Bregje te zien!

 

Opgroeiperiode van Bregje

Bregje is een ondernemend, vrolijk en eigenwijs hondje. Ze is niet bang om het avontuur aan te gaan en loopt al graag met de roedel mee. Spelen met andere honden vindt ze geweldig. Wel heeft ze een lekkere eigen mening, die we graag zien bij een Chow. Met twee weken gingen haar oogjes open en was haar tong al vrijwel compleet blauw gepigmenteerd. Nu heeft ze een compleet blauw bekkie en loopt ze al lekker rond in huis. De puppyren is voor haar geen doen meer. Aangezien Bregje een enig kind is, vonden wij het belangrijk om haar z.s.m. in contact te brengen met onze andere honden. Dit ging erg goed! Vooral Cato heeft zich bewezen als 'kindermeisje' door veel met Bregje bezig te zijn.  

 

Afscheid

Na een intensieve periode is het dan helaas tijd geworden voor Bregje om uit te vliegen. Dit doen wij met een lach en een traan. We gaan Bregje ontzettend missen, maar we weten dat ze heel goed terecht gaat komen. Bregje krijgt geweldige eigenaren die ook nog eens heel dichtbij wonen! We gaan haar hopelijk nog vaak zien. 

En nu op naar een volgend nest :)